2011. november 10., csütörtök

IX.Ugocsai Presbiteri Találkozó

Több mint százan hallgattuk az Igét a Kisbábonyi református református templomban november 6-án, a délután 3 órakor kezdődött Presbiteri találkozón. Somfalvi Edit teológiai tanár-lelkipásztor alapigéje a Mt. 5, 40-42 volt, és nyomatékosan lelkünkre kötötte a nagylelkűség és az önzetlen adni tudás szükségszerűségét. Ebben manapság igencsak híjával találtatunk.
Kovács József házigazda lelkipásztor köszöntötte a meghívott vendégeket, az ugocsai református lelkipásztorok vezetésével érkezett Presbitériumokat és a gyülekezetet, amelyben sok "vendég arc" volt felfedezhető. Meghívottként volt jelen Erdei-D. István parlamenti képviselő, Tatár Miklós egyházmegyei presbiteri szövetségi elnök, Csűry Miklós főgondnok, Kovács Ferenc szatmárhegyi lelkipásztor.

Erdei-D. István és Tatár Miklós köszöntései valamint Kádas Ferenc az UPSZ (Ugocsi Presbiteri Szövetség) elnöki beszámolója után a Kisbábonyi KRISZ műsorát hallgathattuk meg, mintegy rákészülést az előadásra, melyet Simon Attila tamásváraljai lelkipásztor tartott Mi lesz veled Református Ugocsa? címmel. 
A kérdésre a választ nem tudhatjuk, hallottuk az előadás végén. Ez attól függ, hogy a külső megújulást segítő építkezési projektek mellett, lesznek-e "lelki projektek", amelyek a belső megújulást serkentik.  "Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy Mit igyunk? vagy Mivel ruházkodjunk? Mert mindezeket a pogányok kérdezik.Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mindezekre szükségetek van. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát, és ezek mind megadatnak néktek." (Mt. 6,31-33) - hallhattuk zárszóként az Isten üzenetét a jövőre nézve. A találkozó eme része a Himnusz eléneklésével zárult, majd a Presbitériumok és a meghívott vendégek egy vacsora elfogyasztásával egybekötött kötetlen beszélgetésre vonultak át a helyi kultúrotthonba. Soli Deo Gloria!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése