2012. október 29., hétfő

Isten szava hozzánk!

"De az Úr mellettem állott, és megerősített engem; hogy teljesen bevégezzem az igehirdetést, és hallják meg azt az összes pogányok: és megszabadultam az oroszlán szájából." (2Tim. 4,17)

A gyermek, ha fél valamitől, a társ, ha akadály van előtte, a beteg, ha szenved, a haldokló az út előtt csak annyit kér: légy velem, fogjad kezem, állj mellettem! Ennyi elég az emberi léleknek, mert ez erőt ad azokhoz a feladatokhoz, amelyet nem másnak, hanem neki kell elvégezni! Milyen, jó ha van emberünk, aki mellénk áll, amikor kiszámíthatatlan, előre nem ismert élethelyzetek várnak ránk ezen a héten is!

Pál mellett sajnos ott Rómában, az élete felett döntő bíróság előtt, nem álltak ott munkatársai vagy Krisztusban testvérei. De arról beszél, hogy mégis volt ereje, mert mellette állt az Úr! Ő érezte, mert ezt érezni lehet. A hit nem csak igaz ismeret, hanem szívbéli bizodalom is, bátorságot adó érzés! Ezzel a bátorsággal kezdjük hetünket bármi is várjon ránk, mert Istenünk megsegít, hogy elvégezzük a ránk bízott feladatokat, legyen az az igehirdetés vagy bármi egyéb, amit feladatként adott. Célja az velünk, mint akkor, hogy a "pogányok" hallják és lássák, ha kell, hogy Krisztus Szabadító! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése