2012. október 30., kedd

Isten szava hozzánk!

"A ki eleve el volt ugyan rendelve, a világ megalapítása előtt, megjelent pedig az idők végén ti érettetek." (1Pét. 1,20)

Ha egy hajó célba akar érni, akkor fontos, hogy legyen pontos hajózási útvonala, egy útiterv, amelyet be kell tartania a kapitánynak. Másképpen célt téveszt, vagy szerencsétlenség is történhet. Ha jövőnkre nézve megvizsgáljuk az emberi terveket, amelyek társadalmi életünk különböző szintjein irányítják életünket igen elkeseredünk. Van úgy is, hogy terv sincs. Ha mégis van, akkor vagy nem jó, vagy csak egyesek javát szolgálják.

Ma Isten azt mondja nekünk, hogy neki örökre szóló terve van ezzel a világgal. Nem is akármilyen. Idejében elkészült, még a világ megalapítása előtt, és úgy meg van tervezve minden, hogy amikor eljött az ideje, hogy Isten megmentse az emberiséget, ne pedig elpusztítsa bűnei miatt, akkor elküldte Fiát, a mi Urunkat!  Így lehetünk még ma  is itt a kegyelmi időben, hogy felfedezzük helyünket, feladatunkat ebben az isteni tervben. Ragaszkodjunk ehhez az akarathoz, mely az örök életre vezet. "Értünk" van, rólunk szól, ez nekünk a jó! Imádkozzunk azért, hogy hittel láthassuk ma is az Úr tervét. Ez nem egy skicc, egy vázlat, hanem munkaprogram, melyben neked is pontos helyed és feladatod van! Ámen.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése