2012. október 13., szombat

Isten szava hozzánk!

"Menjetek azért a keresztutakra, és a kiket csak találtok, hívjátok be a menyegzőbe." (Mt. 22,9)

A hét vége több időt biztosít arra, hogy magunkkal és egymással foglalkozzunk. Jó érezni ez Igén keresztül, hogy Isten is foglalkozik velünk. Jobban, mint mi magunkkal vagy egymással. 
Lehet elmélázol a felett is, hogy bizonyos emberi közösségekben nincs vagy nem találod a helyed. Ekkor, mint "korai eső" üdít és táplál Isten üzenete, hogy ő földi vagy mennyei szolgáin keresztül tudtodra adja: az Ő közösségébe van helyed. Ez megnyugtató, mert ez a sereg bár néhány földi csatában veszíthet, de a végső győzelem biztosított számára.

Ha az emberek ki is rekesztenek különböző okok miatt, Ő téged és engem nem rekeszt ki. Szükség van azonban menyegzői ruhára (Mt. 22,12), megfelelő megjelenésre, ahhoz, hogy a választottak közösségében maradj, de ebben is segítségünkre van Igéje és Szentlelke által, hogy "levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt" és "felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk." (Ef. 4,22.24-25) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése