2012. október 26., péntek

Isten szava hozzánk!

"Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és ajkai lehével megöli a hitetlent." (Ézs. 11,4)

Sajnos lassan minden reggel arra ébredünk, hogy nem ennek az igének a megvalósulását látjuk életünkben vagy magunk körül. Sőt! Egyre nagyobb a szegénység, akár anyagiakban mérve, akár lelkiekben vagy erkölcsi mérték szerint. Mindez együtt, vagy külön külön és még mindennapi életünk egyéb nehézségei egyre inkább gyengítenek minket testiekben-lelkiekben. Lehet éppen mai napot érezzük ilyen tekintetben is nagyon nehéznek. Várunk arra, talán követeljük is imádságainkban, hogy valósuljon meg már, amit éppen ez az ige ígér nekünk.

Igazságot ítéletet, tökéletes bíráskodást várunk? Bízunk-e az Úr ígéretében? Kitartunk-e abban a hitben, hogy az a szó, amely világunkat létrehozta, ma is képes újat és jót kialakítani életünkben? Mert a hitetlen elpusztul, de a hívő élni fog. Látni fog! Most talán csak a mindennapi élet részleteiben munkálkodó isteni hatalmat és erőt, de majd egyszer színről-színre a mindenek felett örökké uralkodó, minket hitünkben való kitartásunkért szerető Istent! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése