2012. október 24., szerda

Isten szava hozzánk!

"Az elveszettet megkeresem, s az elűzöttet visszahozom, s a megtöröttet kötözgetem, s a beteget erősítem; és a kövéret s erőset elvesztem, és legeltetem őket úgy, mint illik." (Ez. 34,16)

Isten felborítja a világi trendet! Nem hagyja, hogy az erősé és a kövéré legyen minden, mert ez nem illik. Ahhoz képest, hogy ő a világ Ura, milyen finoman fogalmaz. Nem illik!  Aki illedelmes, az figyelmes. Isten szerint pedig figyelni kell a másikra! A nyájban, a közösségben, a gyülekezetben mindenkinek egyformán kellene jusson mindenből. Ha az egyiknek több jut, mint a másiknak bármiből, akkor ez annak az eredménye, hogy nem figyelünk egymásra. Nem figyel fel az ember arra, hogy a másik elveszettségében, elűzöttségében, megtörtségében, betegségében nem tud teljes értékű életet élni. Mások hiányosságából pedig nem jó előnyt kovácsolni!

Két fontos dologra hívja fel ma Isten a figyelmünket. Bárminémű gyengeségünkben nem vagyunk magunkra maradva. Ő cselekszik értünk: megkeres, visszahoz, kötözget, erősít. A mások gyengesége árán szerzett előnyt pedig Isten nem kiegyenlíti, hanem elveszi. Légy nyugodt vagy illedelmes, mert a jó Pásztor mindannyiunk pásztora, legeltetője, azaz Ura! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése