2012. október 27., szombat

Isten szava hozzánk!

"Izráelnek reménysége, oh Uram! A kik elhagynak téged, mind megszégyenülnek! A kik elpártolnak tőlem, a porba iratnak be, mert elhagyták az élő vizeknek kútfejét, az Urat!"(Jer. 17,13)


Isten nagyon fontosnak tartotta a teremtéskor, hogy meghatározza az ünnepeket, napokat és esztendőket. Alkalmakat, pillanatokat perceket, órákat, napokat adott nekünk, amelyeket kihasználhatunk. A felelősen élő ember ezeket az alkalmakat, akár egy hét végét is, kihasználja arra, hogy végiggondolja dolgait. A felelőtlen ember egyszerűen továbblapoz, anélkül, hogy komolyan venné az Isten adta lehetőséget. 

E mindannyiunkat figyelmeztető hitvallás olyan bűnök felsorolása után hangzik, mint a bálványozás, Isten helyett emberekben való bizalom, csalárdság vagy  másképpen sunyiság, képmutatás, álszentség, kétszínűség, sőt gerinctelenség. Ezek annak a jelei, hogy az ember eltávolodott, elpártolt az Úrtól. A jövőre nézve ez azzal jár, hogy az ilyenek a porba iratnak majd. Majd! Most még azonban megvan a lehetősége az embernek, hogy Krisztus az ember bűnét írja a porba, mint egykor a parázna nőét. A porba írtakat a szél eltörli. Vigyázzunk ne a neveink legyenek, hanem a bűneink! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése