2012. november 10., szombat

Isten szava hozzánk!

"Vígasságnak és szabadulásnak szava van az igazak sátoraiban: Az Úrnak jobbkeze hatalmasan cselekedett!" (Zsolt. 118,15)

Legelőször egy idős lelkipásztor szájából hallottam szeretetteljes figyelmeztetésként: A parókia falai üvegből vannak. Ez az ige azonban arról beszél, hogy nem csak a lelkészi lakás falai vannak üvegből. Az Úr Isten, aki mindent lát és hall, és az emberek is, látják és hallják mi zajlik hajlékainkban. A tapasztalat azt mutatja, hogy az otthonokat nagyon sokszor nem a vigasság, hanem a szomorúság, a keserűség, a fáradtság, a háborúság, a békétlenség, a reménytelenség és a hitetlenség hangjai töltik be. Ha mégis vigalom van, ritkán van azért, mert megtapasztalták az emberek Isten szabadítását, hanem sokkal inkább búfelejtő és unaloműző mulatozás zajlik.

Az igazak, az igazságot tisztán látó emberek hajlékaiban azonban, sokszor van ott a szabadulás miatti vigasság szava. Tudják és látják, mint a zsoltáros is, hogy Isten az életükben hatalmasan cselekedett. Minden, amit sikernek, eredménynek, megoldásnak hívunk, az Isten munkája az életünkben. Van amiért vigadozz? Volt szabadulás? Hadd hallják! Ha még nincs, akkor ne felejtsd el, hogy Isten szüntelen cselekvő Úr, aki alkalmat ad majd arra, hogy a te hajlékodban is felcsendüljön a vigasságnak és szabadulásnak szava! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése