2012. november 30., péntek

Isten szava hozzánk!

"És megszabadít engem az Úr minden gonosz cselekedettől, és megtart az ő mennyei országára; a kinek dicsőség örökkön örökké! Ámen." (2Tim. 4,18)

Egy olyan ember biztos tudása és szívében érzett bizalma keres minket, hogy erősítsen példájával, aki nem akármilyen helyzetben fogalmazza ezt meg. Rómában, házi őrizetben, életveszélyben, magányosan fogalmazza meg hitét. Úgy néz ki, hogy a világi hatalom és Isten hatalma ütközésében, a világi hatalom erősebbnek bizonyul. Pál azonban nincs elkeseredve, nem adta fel, nem hátrált meg.

Ki sem kell lépned otthonodból, mert már ott is eluralkodik rajtad az érzés: a világ gonosz cselekedetei győzelmet fognak hozni. Nem mérséklődik a generált vagy valós gazdasági válság, nem enyhül az emberi rosszindulat, irigység, ami megmérgezi kapcsolatainkat, egyre nagyobb méreteket ölt a reménytelenség. Folytathatnád azokkal a személyes érzésekkel, amelyek éppen most töltik be lelkedet. Hogyan sikerülhet ezektől megszabadulni? Miként érhetek el arra a hit-szintre, mint Pál?  

Saját és mások Isten-tapasztalatai valamint az Úr ígéretei emelték erre a szintre. "Megszabadultam az oroszlán szájából"- mondja az előző versben, mint Dániel. Jézus azt ígérte: minden napon vele lesz! Eszébe jutott, miként menekült meg a háborgó tengerből, hogyan maradt életben megkövezése után. Higgy te is az Úr ígéreteiben, lásd meg, miként tartott meg másokat is, jussanak eszedbe életedből azok az alkalmak, amikor Isten megjelent és megszabadított. Akkor megerősödik benned a hit és te is dicsőíteni fogod a mindenható Urat! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése