2012. november 9., péntek

Isten szava hozzánk!

"...akár világ, akár élet, akár halál, akár jelenvalók, akár következendők, minden a tiétek. Ti pedig a Krisztusé, Krisztus pedig Istené." (1Kor. 3,22-23)

Ha magadba nézel biztosan találsz valami olyat, amit még nem birtokolsz, de olthatatlan lánggal ég benned a vágy utána. Az életünk végtelennek tűnő szenvedés, hisz azzal a természetünkből fakadó hiányérzettel kell élnünk, hogy valamiben vagy sok mindenben szegények vagyunk. Minden a tiétek - mondja Isten! Talán csak legyintesz, s azt gondolod: milyen jó is lenne.

Jó is volt, minden! (1Móz. 1,31) Ha valamiben valamelyikünk hiányt szenved, akkor az csak azért van, mert képtelenek vagyunk egymással megosztani a "mindent". Nem azt, mondja a mi Atyánk, hogy minden a tied, hanem azt, hogy a tiétek. Lehet-e minden az enyém is? - bújik meg bennem a gondolat. Igen, ha elkezdem megosztani az enyémet másokkal, ha nem akadályozom meg, hogy másoknak is jusson a "mindenből". Jó lenne megfordítani az életünk irányát, s nem az lenne a cél, hogy mit szerezzek magamnak, hanem az, hogy mit osszak meg másokkal. Így lehetne megérezni az örök élet kezdetét már itt, azzal a reménységgel, hogy "aki győz, örökségül nyer mindent." (Jel. 21,7) Ámen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése