2012. november 23., péntek

Isten szava hozzánk!

"És vévén a poharat, és hálákat adván, adá nékik; és ivának abból mindnyájan; És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik." (Mk. 14,23-24)

Manapság, ha két fél meg akar egyezni valamiben, akkor hosszú szerződéseket írnak, amelyben aprólékosan részletezik, hogy kinek mi a joga és a teljesítési kötelezettsége. Biztosra akarnak menni, mégis egyre több a szerződésszegés,  vagy a "jogi a kiskapu", amelyek által ki lehet bújni a kötelezettségek, felelősségek alól. Ha régen is volt, de működött, hogy az ember szava és esetleg egy jelképes cselekedet volt, ami szentesítette a szerződést, a megállapodást. Mégis jobban működött, mert mindkét fél komolyan gondolta, hogy a jövőre nézve a megállapodás biztosította a megmaradást, a jólétet, így a boldogabb életet.
 
Ma Jézus arra emlékeztet, hogy Ő is kötött egy szövetséget a világgal. Ebbe a szövetségbe bár mindenki beléphet, de sajnos nem mindenki érzi, hogy jövendője, boldogabb élete, földi és örök megmaradása e szövetségtől függ. Ebben a szövetségben mindenható hatalmát, melyet kizárólag a szeretet fémjelez, kínálja fel az embernek. Akkor ott csak a kimondott szó és a pohár jelképe szentesítette a szövetséget, de később, mert Isten ismeri az embert, Szent Írásban ezt megerősítette. Olvasd, lepődj meg, hogy ez a szerződés kizárólag a te javadat szolgálja! Jézus nem szegi meg a szerződést, ne tedd te sem, mert ez örökké és örökre neked, rólad szól. Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése