2012. november 29., csütörtök

Isten szava hozzánk!

"Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, a ki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek." (1Kor. 10,13)

Ahogy felébredsz, a kísértés már ott ül az ágyad szélén, ott van a konyhában, kikísér az ajtón, ott van az utcán, a munkahelyen, a munkában, a pihenésben, mindenhol. Honnan tudhatod? Onnan, hogy bármire gondolsz, mindig kínálkozik  másik lehetőség is. Úgy indulsz, hogy benned van a vágy, az akarat, a szándék, hogy ma mindenben az Urat szolgálom, de ha kényelmetlen is, be kell vallanod Krisztus óvó szavának valóságát: "a lélek ugyan kész, de a test erőtelen." (Mk. 14,38) Sőt, van úgy, hogy a lélek is gyenge!

Ne keseredj el, mert Isten azzal biztat, hogy határt szabott a Kísértő hatalmának. Nem győzhet feletted, de próbára tehet. Te azonban legyőzheted, ha Istenre figyelve, engedve a Szentlélek erős irányításának rátalálsz a szabadulás útjára. Ki lehet térni a kísértés elől, bármilyen nehéz is legyen, hisz Isten másik ajándéka, hogy ad türelmet elviselni az édes kísértés nélkülözését. Fogadd meg Jézus Krisztus tanácsát "vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne jussatok...". (Mk. 14,38) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése