2012. november 8., csütörtök

Isten szava hozzánk!

"És azt mondjátok: Nem igazságos az Úrnak útja! Oh, halljátok meg, Izráel háza: az én útam nem igazságos-é? nem inkább a ti útaitok nem igazságosak-é?" (Ez. 18, 25)

Az igazság keresése egyidős az emberrel. Úgy vagyunk azonban ezzel, mint amikor a felhőket nézzük és egy egy felhő formában ki ezt, ki meg azt vél felfedezni. Gyermekként talán még vitába is szálltunk a másikkal, hogy amit lát az nem egy elefánt, hanem egy orrszarvú. Sokszor sajnos a saját igazságunk a legigazabb.

Isten az ő népével vitázik. A nép tudatlanságból vagy szándékosan, de rosszul értelmezi a második parancsolatot. Nem tetszik nekik, hogy Isten nem ad nekik igazat, nem áll melléjük a bosszúállás útján. Bizony nagyon veszélyes csapda, amikor nem értjük vagy félreértjük Istent! Amikor nem mi akarunk az igéhez igazodni, hanem az Isten szavát akarjuk terveinkhez finomítani, a saját utunkon talpunk alá simítani. A ma és  a holnap nagy kihívása megérteni Isten üzenetét, és aszerint rendezni minden utunkat. Kérjük ehhez a Szentlélek segítségét! Ámen.



 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése