2012. november 16., péntek

Isten szava hozzánk!

"Felele az és monda: Egy ember, a kit Jézusnak mondanak, sarat készíte és rákené a szemeimre, és monda nékem: Menj el a Siloám tavára és mosódjál meg; miután pedig elmenék és megmosakodám, megjöve látásom." (Jn. 9,11)

A Krisztus által megváltoztatott ember manapság is ugyanezzel fog szembesülni. Megkérdezik tőle: hogyan változtál meg? A válasz pedig ugyanaz lehet minden esetben: pontosan azt tenni, amit Jézus Krisztus mond neked.

A változás lehetősége minden emberben ott van. Sok esetben még a változni akarás szorítása is, ha rejtve is, de megvan az emberekben. Mindannyiunknak van olyan hibánk, bűnünk, ami éppen úgy megkeseríti az életünket, mint ennek az embernek a vaksága. Ami szintelenné és ezáltal sokszor örömtelenné is teszi a mindennapjainkat.

Nincs két egyforma jézusi csoda, mert nincs két egyforma betegség, hiba vagy bűn. Az áldott orvos személyre szabott gyógymódot ad mindenkinek. Ez a vak ember nem sok kézen átment információ alapján ismeri meg a gyógyulás útját, hanem odamegy Jézushoz, hogy meghallgassa neki mit kell tennie, hogy meggyógyuljon. Te sem hallomásból vett hír hallatán gyógyulhatsz meg, hanem a Krisztussal való személyes találkozásban. Tedd pontosan azt, amit neked mond! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése