2012. november 27., kedd

Isten szava hozzánk!

"Jézus pedig felele néki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr.
Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből és teljes erődből. Ez az első parancsolat.
A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat." (Mk. 12,29-31)

Akár beismeri az ember, akár nem, de attól még igaz, hogy szereti, ha megmondják neki, mit kell tennie, mit várnak el tőle, hogyan kell dolgait elvégeznie. Sajnos sokszor sok "úr"-tól, sok iránymutatás és sok cél kínálkozik számunkra. Mit tegyünk?

Jézus felel nekünk is. Az egyetlen Úr, aki minden hatalommal bír, az az Isten! Az általa megszabott úton kell járni, hogy a legcsodálatosabb és legóhajtottabb célba, az örök létbe átléphessünk, amihez itt a földön is a boldogság lépcsője vezet. Sokszor azonban olyanok vagyunk, mint az öregek, akik olyan gyengék és erőtelenek testiekben, hogy nem tudnak fellépni a lépcsőfokokra segítség nélkül, bármennyire is van meg bennük az akarat. A lelki erőtlenségünk oka, hogy nem sikerül meglépni e két parancsolat lépcsőfokait. De ne keseredj el, mert ha látja benned a szándékot, az igyekezetet, hogy meglépd e két nagy lépcsőfokot, Ő "erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja." (Ézs. 40,29) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése