2012. november 12., hétfő

Isten szava hozzánk!

"Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." (1Sám. 16,7b)

Mielőtt kilépnénk házunk ajtaján többször is tükörbe nézünk. Tudjuk, hogy nem mindegy milyen a külsőnk, amikor az emberek közzé megyünk. Vigyázunk arra, hogy megjelenésünkben ne legyen kivetni való, mert megnéznek az emberek. Sokszor a külsőnket használjuk ahhoz is, hogy elnyerjük valakinek vagy valakiknek a tetszését. Tesszük ezt azért, mert ez egy jól bevált módszer a boldogulásunk útján. Az emberek között így el lehet érni több-kevesebb sikert.

Az Úr azonban ezt nem nézi. Őt nem érdeklik külsőségeink, pompáink, divatjaink. Nála így nem lehet elérni semmit. Ő azt nézi ami a szívünkben van, ami belül jellemez minket, amit a belülről fakadó szavaink, cselekedeteink mutatnak. Az Úr felhívja a figyelmünket, hogy földi és mennyei boldogságkeresésünk útján arra figyeljünk leginkább, hogy minden féltett dolognál jobban őrizzük meg szívünket, szívünk tisztaságát, mert onnan indul ki minden, ami az igazi, boldog életet jelenti. (Péld. 4,23) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése