2012. november 25., vasárnap

Isten szava hozzánk!

"Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodadolgokat cselekedett" (Zsolt. 98,1)

Érdemes elgondolkodni ezt az igét elolvasva, hogy vajon ennek és más éneklésre való felszólítás, buzdítás eredménye az énekeskönyvek, az ifjúsági és gyermekénekek több ezer éneke? Vagy valami belső, belénk kódolt, akaratlanul is feltörő isteni ajándék az éneklés vágya? 

Az éneklés majdnem egyidős az emberiséggel, és megnyugtat, ellazít, képessé tesz arra, hogy önmagunk legyünk és kiteljesedjünk. Sőt a legújabb orvosi eredmények azt bizonyítják, hogy az éneklés enyhíti az agyban és az izmokban lévő feszültséget, így időleges nyugalmat és békét tud adni a szervezetnek. Ebben az állapotban pedig sokkal inkább képesekké válunk megélni kapcsolatainkat az emberekkel és Istennel.

Énekelve Istennel beszélni azt jelenti, hogy jobban át tudod adni magadat ennek a kapcsolatnak. Sikerül igazán és őszintén kifejezni azt a hálát, amit a csodás cselekedetei gerjesztenek benned. Ezt érezhette meg a zsoltáros is, aki tapasztalatát ma megosztja veled, hogy segítsen jobban meg- és átélni az Istennel való kapcsolatodat. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése