2012. november 6., kedd

Isten szava hozzánk!

"Óh Isten! füleinkkel hallottuk, atyáink beszélték el nékünk a dolgot, a melyet napjaikban, a hajdankor napjaiban cselekedtél." (Zsolt. 44,2)

Egy vesztes csata után csendül fel ez a zsoltár. Az Isten népében eluralkodik az érzés: Isten "alszik", hisz nem segítette őket győzelemre. Sőt, nagy és sok a nép nyomorúsága. Nagyon veszélyes és ingatag állapot. Ilyenkor könnyű kibillenni a hit biztonságot adó állapotából. Mégsem pártolnak el az Úrtól, hanem megvallják, hogy így is Istenüknek tekintik, akiben bíznak, még ha a körülmények emberi szemszögből nem Isten szeretetét tükrözik is. Miért?

Mert saját fülükkel hallották Isten hajdankori cselekedeteit! Igen ennyire fontos, hogy mit hallunk! A múlt isteni cselekedetei, amelyekről atyáik beszéltek a jelenükben kifejtik hatásukat. Hit- és lélekerősítők! 

A tél közeledtével megannyi immunrendszer erősítőt adunk gyermekeinknek, szeretteinknek, mert féltjük őket! Ne feledjünk el beszélni nekik Isten cselekedeteiről, melyeket mi tapasztaltunk meg, hogy lelki védekezőképességük is erős legyen, "mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül." (Mt. 24,12) Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése