2012. november 1., csütörtök

Isten szava hozzánk!

"Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom." (1Kor. 13,1)

Isten a maga képére formálta az embert. A zsoltáros szerint kevéssel tett kisebbé magánál. Istent pedig úgy ismerhetjük meg, mint aki maga a szeretet. (1Ján. 4,16) Így azzal szembesülünk, hogy Isten szeretethordozóvá teremtett minket. Téged is, aki ma is valamit képviselni fogsz az emberek között. Az Úr kezeivel úgy formált meg téged, hogy legjellemzőbb vonásod a szeretet.

Sajnos, ahogy a testünk megterhelésekor, a betegség kínzásában az emberi vonásaink eltorzulnak, a lelki gondjaink súlya alatt, ez az isteni jellemvonás is torzul, elváltozik. Jól tudjuk, hogy ez nem helyes, ezért palástolni akarjuk. Milyenek is vagyunk! A beszéd isteni adományát, anyanyelvünk gazdagságát akarjuk sokszor szeretetképtelenségünk takargatására használni. A szeretet nem szó, hanem cselekvés, szolgálat, munka, vállalás. Éppen ezért fáradságos és időigényes. Ha azonban ma, nem leszünk képesek a szép beszéd mellett, cselekedeteinkkel is szeretni, akkor Isten, de az emberek szemében is értéktelenek leszünk. Lásd meg, kit hogyan tudsz szereteteddel segíteni. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése