2012. november 19., hétfő

Isten szava hozzánk!

"Nincs hozzád hasonló, Uram! Nagy vagy és nagy a te neved a te hatalmadért!" (Jer. 10,6)

Kiben bízhatok? - fordul meg a fejedben igen sokszor. Ki az, aki segíthet, akitől várhatom, hogy megoldásra váró feladataimban segítő kezet nyújt? Tulajdonképpen mihez vagy kihez igazítsam mindennapi teendőimet, ha boldog vagy legalábbis boldogabb holnapot szeretnék építeni magam, családom, egyházam, népem számára? A lehetőségek kavalkádjában nehezen igazodnak ma el az emberek.

Jeremiás idejében, a kor szokásai szerint Isten választott népe is választhatott, hogy melyik bálványhoz forduljon. A pogányság gazdag tárháza nyitva állt előttük. Éppen úgy, ahogy ma is előttünk áll a legújabb kor megannyi segítséget és lehetőséget kínáló idolja. Lehet már többet is kipróbáltál és megvannak a magad tapasztalatai.

Igénkben a próféta is megosztja velünk a maga tapasztalatát. Neki olyan Ura van, akihez nincs hasonló, aki hatalmával olyan nagy névre tett szert, hogy ezt a nagy nevet évezredek óta sokan választják maguknak. Ezt az Urat bátran lehet választani, hozzá lehet igazítani életedet, mert akik benne bíztak, soha meg nem szégyenültek! És ezután is, "a kik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!" (Ézs. 40,31) Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése