2012. november 21., szerda

Isten szava hozzánk!

"Mert azért fáradunk és küzdünk, mivelhogy reménységünket vetettük az élő Istenben, a ki minden embernek megtartója, kiváltképpen a hívőknek." (1Tim. 4,10)

Egy újabb nap, ami ránk vár. Azért fáradunk és küzdünk, mert felelősségeink, vállalásaink, ígéreteink, esküink vannak. Azért teszünk meg inunk szakadtáig mindent, mert gyermekeink, házastársaink,szüleink, testvéreink, barátaink, felebarátaink vannak. Nehéz nap lesz ez is, de tudjuk, hogy tartozunk a ránk bízott embereknek. Ez a dolgunk, nem tehetünk másként. Emellett Isten gyermekeiként, ha tudunk rá időt szakítani, ha lesz megfelelő alkalom, teszünk majd Isten ügyében is valamit.

Pál nem azt mondja, hogy Isten ügyéért is küzdünk és fáradunk, pedig emellett voltak nekik is mindennapi "e világi" feladataik is. Nem választja külön a kettőt, hisz nem is lehet. Úgy végzi feladatait, ami fáradságos küzdelem, hogy mindenben, amit meg kell tennie, Isten akarata váljék láthatóvá. Teszi ezt azért, mert az élő Istenbe vetette reménységét, aki minden embernek magtartója. Ő az emberi egzisztencia biztosítéka. Leginkább nekünk - mondja, ebben hívő embereknek! Ez egy igazi energia forrás. Fáradj és küzdj hát ma is ezzel a reménységgel, és hadd látsszon meg minden e földi élethez tartozó cselekedetedben, viszonyulásodban az Isten dicsőítése. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése