2012. november 17., szombat

Isten szava hozzánk!

"Oh Isten, te tudod az én balgatagságomat, és az én bűneim nyilván vannak te előtted: Ne szégyenüljenek meg miattam, a kik te benned remélnek, Uram, Seregeknek Ura!" (Zsolt. 69,6-7)

Nagyon jó, hogy Dávid szembesít minket egy olyan tévúttal, téveszmével, ami komoly fenyegetést jelent Isten Anyaszentegyházában. A keresztyén egoizmus egyre nagyobb méreteket ölt. Keresztyén emberek esnek abba a hibába, hogy megfeledkeznek arról, hogy bűneik, hibáik, tévedéseik, gyengeségeik, megalkuvásaik másokra is hatással vannak. Nincs több millió Isten-út, csak egy, amelyen több millióan együtt járnak!

Dávid aggódó szeretettel túl tud nézni önmagán és meglátja, hogy saját hibái miatt, talán másoknak is kell szégyenkezniük a világ előtt, vagy éppen mások Isten-követése gyengül.

Lelkipásztoroknak elől, de nyomukban presbitereknek, gyülekezeti tagoknak ma sürgető módon és fokozottan kell vigyáznunk életvitelünkre, hogy azok akik között élünk, dolgozunk, szolgálunk, ne miattunk szégyenüljenek meg Isten és ember előtt. Ha mégis megtörténne, hát legyen szánkon Dávid királynak ez az imádsága, hogy ha mi már képtelenek lennénk a jóra, Isten szava és Szentlelke segítsen teljesíteni a Felségesnek akaratát! Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése