2012. november 11., vasárnap

Isten szava hozzánk!

"És szívet adok nékik, hogy megismerjenek engemet, hogy én vagyok az Úr, és ők én népemmé lesznek, én pedig Istenükké leszek, mert teljes szívükből megtérnek hozzám." (Jer. 24,7)

Jeremiásnak Isten két kosár fügét mutat. Az egyikben jó, ehető fügék voltak, a másikban pedig rosszak, ehetetlenek. Így szimbolizálta választott népét akkor. Isten azonban nem hagyja, hogy a rossz elrontsa a jót. Vigyáz a jókra. Bátorítást jelent ez az ígéret, hiszen egymásért és magunkért aggódva éljük a mindennapokat. Sokszor csak annyit látunk, hogy egyre több ember szíve, hite és élete elromlik. Egyre több Isten nélküli döntés születik, egyre több nem Isten szerinti jövőépítés zajlik, egyre többször azt tapasztaljuk, amit egy lelkipásztor nemrég így fogalmazott meg: Krisztus nincs ott egy egy családban, egy egy közösségben.

Isten azonban nem tétlen ma sem, mint ahogy soha nem volt az és nem is lesz. A hozzá ragaszkodóknak olyan szívet ad, olyan gondolatokat érzéseket, amelyek segítenek egyre jobban megismerni őt, hogy mi az övéi vagyunk, ő pedig a mienk. Ma is szólni akar hozzánk, hogy teremtő szava formálja szívünket, erősítse hitünket. A hitet, ami Hatalom Isten Tenyeréből! Ezzel a tőle kapott hatalommal képesek leszünk megállni a világ minden gonoszsága ellen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése