2012. november 14., szerda

Isten szava hozzánk!

"Ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló." (Jak. 1,26)

Mint, ahogy van kirakat per, kirakat házasság, látszat barátság, éppen úgy van és működik a látszat vallásosság is. Nagy veszélyt rejt ez a valóság, hisz sok ember látszatvallásossága sajnos kirakat egyházat hoz létre. Ezért kell nekem és neked nagyon vigyázzunk, nehogy még magunkat is becsapjuk, elszédítsük. 

Vallásosságunk akkor erőtelen, sikertelen, eredménytelen és ezáltal értelmetlen, haszontalan, hiábavaló, ha nem tudjuk irányítani, kordában tartani vagy éppen fékezni beszédünket. Megannyi beszélgetésre kerül majd sor e nap folyamán. Vigyázzunk, hogy az anyanyelvünket csak arra használjuk, amire Isten ajándékozta nekünk. Legyünk ebben is Krisztus követők. 

Jézus, miután felemeli szavát a zsidók hitetlensége ellen, miután nem hallgatja el Istentől való elpártolásukat, így fejezi be beszédét: " én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, a ki küldött engem, ő parancsolta nékem, hogy mit mondjak és mit beszéljek." (Jn. 12,49) Legyen így te életedben is! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése