2012. november 28., szerda

Isten szava hozzánk!

"Mert a ti napjaitokban, pártos ház, szólok egy szót és megcselekszem, ezt mondja az Úr Isten!" (Ez. 12,25)

Közeledve az év vége felé egyre sűrűbben találkozunk a maja próféciával, mi szerint ez az esztendő határvonal a jelenlegi világ és emberiség számára. Sokan világvégéről beszélnek, társadalmi átalakulásról, sokak pusztulásáról. Úgy érzem egyre több ember komolyan veszi a jövendölést. Ki tudja? - lehet beteljesül.

Ezek között a gondolatok között kijózanító nyíltsággal és határozottsággal szólal meg az Úr Isten. El kell gondolkoztasson mindannyiunkat. Miért van az, hogy egy bár bizonyítottan fejlett, de már nem létező társadalom próféciája ennyire meghatározza az emberek gondolkodását, életfelfogását, jövendőlátását, de a Szentírás próféciái felett még a keresztyén ember is könnyen átsiklik?  

"Izráel háza ezt mondja: A látás, melyet ez lát, sok napra való, és messze időkre prófétál ő." (Ez. 12,27) Nem veszik komolyan a prófétát, sem az ő elküldő Istenét. Amit mond, lehet, hogy majd meglesz, de egyelőre nem kell vele foglalkozni, nem kell azzal számolni, hogy az Úr Isten ma beleszól a dolgok menetébe. Istentől elpártolt gondolkodás ez. Óvakodjunk ettől a hamis és félrevezető gondolkodástól. Töltsük úgy ezt a napot is, mint akik komolyan vesszük, hogy Isten minden napnak és időszaknak egyedüli meghatározója. Azzal a hittel tegyük dolgainkat, hogy Ő ma is megcselekszi, amit megígért, akár ítélet, akár kegyelem legyen az. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése